algemene voorwaarden


Artikel 1 – Introductie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle bestellingen geplaatst in de webshop of enig ander verkoopkanaal van Mr. Podenco. Door te bestellen of een opdracht te plaatsen geef je te kennen dat je met de algemene voorwaarden akkoord gaat. Mr. Podenco heeft het recht altijd haar algemene voorwaarden te wijzigen. Deze voorwaarde zijn opgesteld op 20 augustus 2018.

 

Artikel 2 – Gegevens van Mr. Podenco

Mr. Podenco is een merk van Cue Creative

Mr. Podenco
Waterpas 86
2495 AT THE HAGUE
The Netherlands
+31(0)6 – 83793388
info [@] mrpodenco.com

Bezoeken van het atelier is op afspraak.

Btw: NL1454715408B01
KvK: 51087049

Rekeningnummer: IBAN NL28 RABO0157697592 t.n.v. Cue Creative

 

Artikel 3 – Toepasselijkheid

3.1

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van Mr. Podenco en op elke tot stand gekomen overeenkomst op afstand tussen Mr. Podenco en de consument, ook wel klant genoemd.

3.2

Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van deze algemene voorwaarden aan de consument beschikbaar gesteld via de website www.mrpodenco.com. Ook wordt er naar verwezen bij elke prijsaanbieding.

3.3

Op alle overeenkomsten tussen Mr. Podenco en de consument is het Nederlands recht van toepassing.

 

Artikel 4 – Het aanbod

4.1

Een duidelijke omschrijving van het product vindt u bij elk afzonderlijk artikel. De kleuren van de afbeeldingen van Mr. Podenco producten kunnen een kleine afwijking hebben met de werkelijkheid. Dit in verband met verschillende kleurprofielen van verschillende schermen en/of apparaten. Desondanks probeert Mr. Podenco er naar te streven vooraf een zo goed mogelijke omschrijving te geven van elk afzonderlijk artikel en is waar mogelijk en op verzoek van de consument bereid met behulp van een foto, verzonden via messenger of app dienst, een voorbeeld op te sturen.

4.2

Alle foto`s, afbeeldingen en teksten, hierna genoemd content, zijn eigendom van Mr. Podenco. Deze content mag niet zonder toestemming gekopieerd worden of voor andere doeleinden gebruikt worden in welke vorm van wereldwijde publicatie dan ook.

4.3

Dit is ook van toepassing op de afbeeldingen die verwerkt zijn of te zien zijn op de producten van Mr. Podenco.

4.4

Overname in welke vorm ook, is dan niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming. Bij overtreding is er sprake van een inbreuk op het merkenrecht.

 

Artikel 5 – De bestelling en/of opdracht

5.1

Nadat de bestelling is geplaatst ontvangt u een orderbevestiging per e-mail. Deze kan automatische of handmatig verstuurd worden en met die reden kan er enige tijd overheen gaan, maar nooit meer dan maximaal 24 uur, voordat deze e-mail wordt verzonden.

5.2

Heeft u deze niet binnen 24 uur ontvangen en staat deze ook niet bij uw ongewenste mail, neem dan contact op via info@mrpodenco.com.

5.3

Mocht u problemen hebben met het plaatsen van een bestelling dan kunt u de bestelling ook per email doorgeven: info@mrpodenco.com. Vermeld hier dan duidelijk om welk product het gaat, een url link verwijzing en een concrete bevestiging dat u het door Mr. Podenco genoemde bedrag na het eerste contact zal voldoen. Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling vervolgens in behandeling genomen.

5.4

Mr. Podenco maakt ook in gezamenlijk overleg producten in opdracht geheel volgens uw eigen wensen. Levertijd, aanvullende voorwaarden en prijsafspraken voor producten op bestelling zijn altijd in overleg met de consument.

5.5

Een product in opdracht wordt pas vervaardigd nadat 50% van de overeengekomen nettoprijs is voldaan aan Mr. Podenco.

5.6

Een product in opdracht gemaakt is uitgesloten van het herroepingsrecht, tevens vermeld in artikel 8.

 

Artikel 6 – Retourneren volgens het herroepingsrecht

Nadat u de bestelling heeft ontvangen heeft u het recht om de bestelling zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen retour te zenden, met als uitzondering de in artikel 5.4 vermelde “producten in opdracht”. Mr. Podenco kan u vragen naar de reden van herroeping, maar u bent niet verplicht deze vraag te beantwoorden. In artikel 7 zijn de spelregels omschreven voor het retourneren van een bestelling.

 

Artikel 7 – Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

7.1

Tijdens de bedenktijd, van in artikel 6 genoemde 14 dagen, zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de originele verpakking. Deze zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen.

7.2

Als de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, meldt hij dit binnen die bedenktermijn van 14 dagen door middel van het sturen van een mail aan Mr. Podenco. Het mail adres is info@mrpodenco.com. In deze e-mail dient duidelijk uiteengezet te zijn op welk moment het product is aangeschaft, door welke persoon en op welke termijn de koper het product wilt retourneren.

7.3

Vervolgens zal het product binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de melding, verzonden worden aan Mr. Podenco op de in deze algemene voorwaarden vermelde adresgegevens.

7.4

De consument zendt het product terug met alle geleverde toebehoren, Bij voorkeur in originele staat en verpakking.

7.5

Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij de consument. Mr. Podenco kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal van de verzending van zowel de originele zending als de retourzending.

7.6

De verzendkosten voor retourzendingen komen voor rekening van consument waarbij opgemerkt dat deze aangetekend verzonden dienen te worden inclusief een track & trace code. Deze code dient gelijktijdig met de verzending gecommuniceerd te worden met Mr. Podenco zodat de zending tijdig en veilig in ontvangst genomen kan worden. De keuze van verzender is aan de consument.

7.7

Als uw retourzending is gecontroleerd op ongebruikte en ongeschonden staat, wordt binnen 14 dagen het aankoopbedrag terugbetaald op de rekening die bekend is bij Mr. Podenco. Indien er sprake is van een contant betaling dient de consument Mr. Podenco tijdig te voorzien van een geldig rekeningnummer binnen Nederland, inclusief een kopie van een legitimatiebewijs van de rekeninghouder.

 

Artikel 8 – Uitsluiting herroepingsrecht

De producten in opdracht die vervaardigd zijn volgens specificaties en op aanwijzing van de consument, die tevens niet pre-gefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van deze zelfde consument heeft Mr. Podenco het recht deze producten uit te sluiten van het recht van herroeping. Hieronder vallen de Mr. Podenco tassen in opdracht gemaakt en alle Mr. Podenco zeefdrukken in opdracht gemaakt ongeacht het materiaal dat is gebruikt bij de totstandkoming van het product. Tevens genoemd “producten in opdracht”.

 

Artikel 9 – Prijsstelling

Alle genoemde prijzen op de website van Mr. Podenco zijn vermeld in euro’s, inclusief 21% btw en exclusief verzendkosten. Prijzen die op deze website zijn genoemd, worden onder voorbehoud vermeld. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Ook niet bij een schrijffout of fout veroorzaakt door computersoftware of een technische storing van welke aard dan ook. Nadat het aankoopbedrag op de rekening van Mr. Podenco is bijgeschreven, zal Mr. Podenco de bestelling en, of, opdracht verzenden zoals in artikel 5 vermeld.

Een deel van de opbrengst zal Mr. Podenco doneren aan de stichting Dawn tail Dusk. Het doel van deze stichting is het bevorderen van de welzijn voor mens en dier in binnen- en buitenland.

 

Artikel 10 – Betaling

10.1

Betalingen dienen vooraf te worden gedaan. Dit kan door middel van betaling met iDEAL, creditcard of Paypal: Mr. Podenco zal het artikel leveren nadat de betaling is ontvangen. De levertijd begint op het moment dat Mr. Podenco de betaling heeft ontvangen.

10.2

Betalingen, ook vanuit het buitenland, kunnen plaatsvinden op de volgende rekening: IBAN NL28 RABO0157697592 t.n.v. Cue Creative, Den Haag (IBC/Swift: RABONL2U). Betalingen via Paypal kunnen gestuurd worden info@mrpodenco.com.

 

Artikel 11 – Klachtenregeling en garanties

11.1

De producten van Mr. Podenco worden met passie en liefde vervaardigd. Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. Een klacht kan kenbaar worden gemaakt door een e-mail te sturen aan info@mrpodenco.com.

11.2

Anders dan het in artikel 6 en 7 genoemde herroepingsrecht heeft de consument het recht om binnen twee maanden na constatering van een gebrek hier melding van te doen. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zal deze kosteloos worden gerepareerd of zelfs worden vervangen.

11.3

Ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen beantwoord.

11.4

Als een klacht langere verwerkingstijd vraagt, wordt men hierover geïnformeerd. Tevens ontvangt de verzender een ontvangstbevestiging binnen 24 uur na verzending van de klacht of vraag.

 

Artikel 12 – Advies bij wassen (wasinstructie)

De artikelen van Mr. Podenco zijn handgemaakt van diverse materialen en producten. Materialen zoals leer zijn niet wasbaar, Een product waarin leer verwerkt kan daarom niet gewassen worden in een wasmachine. Tote bags en dog bandana’s met de hand bedrukt kunnen in de wasmachine, bij voorkeur in een wasnetje en indien mogelijk binnenstebuiten, op 30 graden Celsius gewassen worden. Trek na het wassen het product in model en laat het bij voorkeur plat drogen, bijvoorbeeld op een wasrek. Een tote bag kan niet in de droger gedroogd worden. Strijk producten bij voorkeur met een beschermende doek of bakpapier als extra laag over de afbeelding heen. Indien u langer van een product wilt genieten kunt u dit altijd het beste met de hand wassen.